Одеська національна академія харчових технологій

Екскурсія на виробництво - ТОВ "Вінницька птахофабрика" м. Ладижин



08.10.21 року найкращі студенти Одеського технічного фахового коледжу ОНАХТ, які навчаються за освітніми програмами: «Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок» і «Монтаж та обслуговування систем кондиціювання і вентиляції повітря» по запрошенню керівництва ТОВ «Вінницька птахофабрика» відвідали сучасне підприємство агропромислового комплексу по переробці птиці і виробництву м’ясної продукції в місті Ладижин.

Продукція фабрики успішно реалізується в Україні та на ринках понад 80 країн, в тому числі, 36 країн Європи. Станом на початок 2020 року підприємство виробляє близько 40 000 тонн готової продукції щомісячно та – 500 000 тонн на рік.

Підприємство має наступну сертифікацію:

- система менеджменту якості та безпечності харчової продукції, заснована на принципах НАССР, а також належної виробничої практики GMP;

- сертифікати на відповідність вимогам ключових стандартів управління якістю та безпечністю харчової продукції. Дієздатність впроваджених систем менеджменту щорічно підтверджується міжнародним сертифікаційним органом - компанією SGS;

- сертифікат №UA15/818841854 від 18 вересня 2018 р. – на сертифікаційному аудиті підприємством підтверджено відповідність вимогам стандарту BRC Food Safety (issue 7). У вересні 2019 року на сертифікаційному аудиті підприємством підтверджено відповідність вимогам міжнародного стандарту безпечності харчової продукції BRC Food Safety (issue 8), сертифікат №UA15/818841854 від 9 вересня 2019 р.

І не зважаючи на повну автоматизацію виробництва на підприємстві постійно проводиться модернізація і реконструкція. В агрохолдингу, до якого належить і Вінницька птахофабрика працює програма «Банк ідей». Це проект, де кожен працівник може запропонувати якусь ініціативу. Якщо вона економічно обґрунтована і ефективна, то її затверджують до втілення. Для розкриття потенціалу працівників існують тренінги, спілкування з іноземцями, професійні навчання з ріішенням нестандартних задач.

Екскурсію по підприємству провели провідні спеціалісти: начальники і технологи цехів. Нас ознайомили з технологічними процесами переробки і зберігання м’яса птиці, холодильним ланцюгом, чисельним холодильним обладнанням, аміачною холодильною установкою, схемою автоматизації ХУ, засобами енергозбереження.

Після візиту багато з студентів ВСП «ОТФК ОНАХТ» виявили бажання почати своє професійне становлення - проходити виробничу практику, набувати практичних навичок виключно на цьому підприємстві.

Дякуємо за гостинність.