Одеська національна академія харчових технологій

Кібербулінг - що це, та як це зупинити?


Що ви хотіли б знати про кібербулінг?


В наш час таке запитання отримує живий відклик у тисячь людей по всьому земному шару - від молодих дівчат та хлопців, до цікавлящихся більш похилого віку! Фахівці з ЮНІСЕФ, міжнародні експерти з питань кібербулінгу та захисту дітей об'єдналися з Facebook, Instagram та Twitter, щоб відповісти на найпоширеніщі запитання та дати поради щодо способів боротьби з онлайн-булінгом.


Що таке кібербулінг?

Кібербулінг – це булінг із застосуванням цифрових технологій. Він може відбуватися в соціальних мережах, платформах обміну повідомленнями (месенджерах), ігрових платформах та мобільних телефонах. Це неодноразова поведінка, спрямована на залякування, провокування гніву чи приниження тих, проти кого він спрямований. Приклади включають:

• поширення брехні про когось або розміщення фотографій, які компрометуюсь когось, у соціальних мережах;

• надсилання повідомлень або погроз, які ображають когось або можуть завдати комусь шкоди, через платформи обміну повідомленнями;

• видання себе за когось іншого/іншу і надсилання повідомлень іншим людям від його/її імені.


Особистий булінг та кібербулінг часто пов’язані між собою. Але кібербулінг залишає цифровий слід – записи, який може слугувати доказами, що дозволять зупинити цькування.


Докладніше про явище кібербулінгу ви можете на посиланням на сайті ЮНІСЕФ.


Інформаційна брошура - Як захистити себе від кібербулінгу

Повернутись до переліку статей ->