Результати професійної та наукової діяльності викладача Луцькової Вікторії Анатоліївни
1. Наявність не менше п’яти публікацій у періодичних наукових виданнях, що включені до переліку фахових видань України, до наукометричних баз, зокрема Scopus, Web of Science Core Collection:
1. Lutskova, V., Martirosyan, I. Influence of harvest date and grape variety on sensory attributes and aroma compounds in experimental icewines of Ukraine. Fermentation. 2021. 7(1), 7. (Канада, Scopus)
2. Martirosyan I., Pakholiuk O., Lutskova V, Monka N., Nakonechna A., Komarovska-Porokhnyavets O., Lubenets V. Development of environmental responsible textile materials with antimicrobial properties using tiosulphonates. Academic and Research journal of the NAS of Ukraine «Science and Innovation». 2021.3. P. 550-566 (Україна, Web of Science).
3. Martirosyan I., Pakholiuk E., Lubenets, V., Komarovska-Porokhnyavets O., Monka N., Nakonechna A., Lutskova V. Innovative Approach to the Creation of Textile Materials with Antimicrobial Properties. Science and innovation. 2021.17(3), 56-66. (Україна, Web of Science).
4. Martirosyan I., Pakholiuk O., Golodyuk G., Lutskova V., Lubenets V. Investigation of antimicrobial properties of textile materials after washing. Vlakna a Textil. 2022. 29(1). P. 28-35. (Словаччина, Web of Science).
5. Martirosyan I., Pakholiuk E., Lutskova V., Lubenets V. Resource-saving technology of producing textile materials with antimicrobial properties. Fibres and Textiles. 2022. 29(3). P. 3-8 (Словаччина, Web of Science).
6. Lutskova V., Martirosyan I., Krupytska L. Analysis of consumer preferences when choosing wine. Ukrainian Journal of Food Science. 2020. 8(1). P. 159-168.
7. Lutskova V., Garbazhiy К. Investigation of consumer preferences on next-to-skin crosses choice. Commodity Bulletin. 2021.14(1). P. 215-226.
8. Литовченко А., Войцеховский В., Мазур Б., Петренко М., Луцкова В., Мулярчук О., Гринчак Н., Кузнецов А., Старенец, Е. (2021). the quality of apples and wine materials depends on the technology of cultivation. SWorldJournal. 2021.1(10-01). P. 26–31.
9. Крупицька Л.О., Луцькова В.А. Аналіз асортименту крижаного вина в Інтернет-магазинах України. Економіка та управління АПК. 2020. № 1. С. 141–148.
3. Наявність виданого підручника чи навчального посібника (включаючи електронні) або монографії (загальним обсягом не менше 5 авторських аркушів), в тому числі видані у співавторстві (обсягом не менше 1,5 авторського аркуша на кожного співавтора):
Підручники з грифом МОН
1. Мартиросян І.А., Мельник І.В., Луцькова В.А., Крупицька Л.О. Вплив ефекту глобалізації і інноваційних технологій на зміни товарного ринку України. Маркетингові стратегії, підприємництво і торгівля: сучасний стан, напрямки розвитку: колективна монографія/ – Роздільна: Вид-во «Лерадрук», 2020. С.607-626.
2. Луцькова В.А. Теоретико-методологічні засади забезпечення конкурентоспроможності товару на основі технологічної інновації. Методи та інструменти аналізу і прогнозування ринкової ситуації в забезпеченні стійкості суб’єктів господарювання: монографія / за заг. ред. Н. В. Шандової. – Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2021.С.234-244.
3. Товарознавство споживчих товарів. Пакування. Митне оформлення : лабораторний практикум до виконання лабораторних, практичних та самостійних робіт студентами СВО «Бакалавр» та «Магістр» / Я.Г. Верхівкер, К.С. Гарбажий, В.А. Луцькова та ін. ; За ред. проф. Верхівкера Я.Г. – Херсон : ОЛДІПЛЮС, 2021. – 520 с. 1 частина.
4. Товарознавство споживчих товарів. Пакування. Митне оформлення. Частина 2 : навч. посіб. у 2-х ч. / Я. Г. Верхівкер, К. С. Гарбажий, В. А. Луцькова та ін. ; за ред. Я. Г. Верхівкера ; Одес. нац. технол. ун-т. — Херсон : ОЛДІ-ПЛЮС, 2022. — 372 с. https://card-file.ontu.edu.ua/bitstream/123456789/18465/1/Verkhivker_Tovaroznavstvo.pdf - 1 частина https://card-file.ontu.edu.ua/handle/123456789/21611 - 2 частина
4. Наявність виданих навчально-методичних посібників/посібників для самостійної роботи здобувачів вищої освіти та дистанційного навчання, електронних курсів на освітніх платформах ліцензіатів, конспектів лекцій/ практикумів/ методичних вказівок/ рекомендацій/ робочих програм, інших друкованих навчально-методичних праць загальною кількістю три найменування:
1. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу «Безпечність товарів» [Електронний ресурс] : для студентів СВО «Бакалавр» спец. 076 «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність» освіт.-проф. програми «Товарознавство і торговельне підприємництво» галузі знань 07 «Управління та адміністрування» ден. та заоч. форми навчання / Я. Г. Верхівкер, В. А. Луцькова, М. В. Шенгелая ; відп. за вип. Я. Г. Верхівкер ; Каф. товарознавства та митної справи. Одеса : ОНАХТ, 2020.
2. Методичні вказівки до виконання практичних робіт з навчальної дисципліни «Вступ до фаху» [Електронний ресурс] : для студентів СВО «Бакалавр» спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» галузі знань 07 «Управління та адміністрування» ден. та заоч. форми навчання / В. А. Луцькова, М. В. Шенгелая ; відп. за вип. Я. Г. Верхівкер ; Каф. товарознавства та митної справи, товарознавства. — Одеса : ОНАХТ, 2020.
3. Методичні вказівки до виконання самостійних робіт з навчальної дисципліни «Вступ до фаху» [Електронний ресурс] : для студентів СВО «Бакалавр» спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» галузі знань 07 «Управління та адміністрування» ден. та заоч. форми навчання / В. А. Луцькова, М. В. Шенгелая ; відп. за вип. Я. Г. Верхівкер ; Каф. товарознавства та митної справи, товарознавства. — Одеса : ОНАХТ, 2020.
4. Опорний конспект лекцій з дисципліни «Вступ до фаху» [Електронний ресурс] : для студентів СВО «Бакалавр» спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» галузі знань 07 «Управління та адміністрування» ден. та заоч. форми навчання / В. А. Луцькова ; відп. за вип. О. В. Бочарова ; Каф. товарознавства та митної справи, товарознавства. — Одеса : ОНАХТ, 2020.
5. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни «Товарознавство товарів тваринного походження». Модуль 3. Товарознавство жирів і харчових яєць [Електронний ресурс] : для студентів спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» ступеню вищ. освіти Бакалавр / С. А. Памбук, В. А. Луцькова, О. О. Батраков ; відп. за вип. О. Б. Ткаченко ; Каф. товарознавства та митної справи. — Одеса : ОНАХТ, 2019.
6. Опорний конспект лекцій з дисципліни «Теоритичні основи товарознавства» [Електронний ресурс] : для студентів СВО «Бакалавр» спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» галузі знань 07 «Управління та адміністрування» ден. та заоч. форми навчання / В. А. Луцькова, О. В. Бочарова, І.А. Мартиросян ; відп. за вип. О. В. Бочарова ; Каф. товарознавства та митної справи, товарознавства. — Одеса : ОНАХТ, 2021.
7. Методичні вказівки до виконання курсових робіт з навчальної дисципліни «Товарознавство продовольчих товарів» [Електронний ресурс] : для студентів СВО «Бакалавр" спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» галузі знань 07 «Управління та адміністрування» ден. та заоч. форми навчання / О.В. Бочарова, В. А. Луцькова, М.І. Мартиросян; відп. за вип. Я. Г. Верхівкер ; Каф. товарознавства та митної справи, товарознавства. — Одеса : ОНАХТ, 2021.
8. Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з навчальної дисципліни «Товарознавство непродовольчих товарів» [Електронний ресурс] : для студентів СВО «Бакалавр» спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» галузі знань 07 «Управління та адміністрування» ден. та заоч. форми навчання / В. А. Луцькова, М.І. Мартиросян ; відп. за вип. Я. Г. Верхівкер ; Каф. товарознавства та митної справи, товарознавства. — Одеса : ОНАХТ, 2021.
5. Захист дисертації на здобуття наукового ступеня:
Захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук, в Національному університеті харчових технологій, м. Київ. Науковий ступінь кандидата технічних наук присуджено 26 лютого 2020 року (ДК № 056406)
12. Наявність апробаційних та/або науково-популярних, та/або консультаційних (дорадчих), та/або науково-експертних публікацій з наукової або професійної тематики загальною кількістю не менше п’яти публікацій:
1. Lutskova V. Improvement of assortment policy by the production of ice wine.Актуальні проблеми сучасної науки, ХLІI Міжнародна науково-практична iнтернет-конференція. м. Вінниця, 6 квітня 2020 року. Ч.2, с. 22-24.
2. Lutskova V., Martirosyan І. Marketing investigation of consumer preferences in wine market. 86 International scientific conference of young scientist and students "Youth scientific achievements to the 21st century nutrition problem solution", April 2–3, 2020. Book of abstract. Part 3. NUFT, Kyiv. С. 190.
3. Луцькова В. А., Мельник І.В. Аналіз хвороб і дефектів при товарознавчій оцінки білих сухих вин. економіка, фінанси, облік і право в умовах глобалізації, 2020. С.28-29.
4. Луцькова В. А. Дизайн споживчої тари як інструмент просування товарів на ринку (на прикладі пляшок вин). Стан та тенденції розвитку економіки, обліку, фінансів і права : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф., Полтава, 9 лип. 2020 р. / Центр фін.-екон. наук. дослідж. Полтава, 2020. Ч. 1. С. 36–37.
5. Трубнікова А. А., Луцькова В. А. Оцінювання органолептичних властивостей харчових концентратів других обідніх страв з макаронних виробів. The 13th International scientific and practical conference “Dynamics of the development of world science” (September 2-4, 2020) Perfect Publishing, Vancouver, Canada. 2020. С.343-348.
6. Луцькова В. А., Крупицька Л.О. Методичні основи оцінювання маркування товару як важливий інструмент підготовки фахівців-товарознавців. Збірник матеріалів Всеукраїнської науково-методичної конференції «Забезпечення якості вищої освіти», 8-10 квітня 2020р. м Одеса, С.302-303.
7. Луцькова В. А., Крупицька Л.О. Вимоги до маркування харчових продуктів в умовах глобалізаціїї економіки. Збірник тез доповідей 80 наукової конференції викладачів академії. Одеса, 2020р. С.152-154.
8. Луцькова В. А., Бочарова О.В. Особливості оцінювання естетичних властивостей ювелірних коштовностей етнічного спрямування. Збірник тез доповідей Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції молодих вчених та студентів «Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості», 18-19 листопада 2020 р., С. 174-176.
9. Луцькова В. А., Бурундукова М.М. Роль мови у формуванні професійної етики товарознавців в рамках дисципліни «Вступ до фаху». Збірник матеріалів І Міжнародної науково-практичної конференції НПП та молодих науковців «Актуальні аспекти розвитку науки і освіти». Одеса, 13-14 квітня 2021. С.51-52.
10. Луцькова В. А., Мартиросян І. А. Використання статичних методів обробки даних в рамках товарознавчих дисциплін. Збірник матеріалів Всеукраїнської науково-методичної конференції «Забезпечення якості вищої освіти», 14-16 квітня 2021р, м Одеса, С. 227-228.
11. Луцькова В. А., Мартиросян І. А. Використання Google форм в освітньому процесі. Збірник матеріалів Всеукраїнської науково-методичної конференції «Забезпечення якості вищої освіти», 13-15 квітня 2022р м Одеса, С. 229-230.
12. Мартиросян І. А., Луцькова В. А. Специфіка проведення експертної оцінки якості на прикладі дитячого трикотажу. Збірник тез доповідей 83-ї наукової конференції викладачів університету, Одеса, 25–28 квіт. 2023 р. / Одес. нац. технол. ун-т ; під заг. ред. Б. В. Єгорова. Одеса, ОНТУ, 2023. С. 136–138.
14. Керівництво постійно діючим студентським науковим гуртком «PROдовольство»