Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Засідання Ради роботодавців спеціальності 142

23 квітня 2023


14 квітня 2023 р. відповідно до графіку відбулося засідання Ради роботодавців спеціальності 142 «Енергетичне машинобудування».

Були присутні: провідний інженер цеху комплектації обладнання і матеріалів АТ «Одеський припортовий завод» - Сергій ШЕВЧЕНКО, директор ТОВ «Арбат плюс» - Костянтин ОЛІЙНИК, директор ТОВ «ОдесСпецСервіс» - Тетяна ФЕДОРОВА, заступник директора ТОВ «Максима» - Марина МІНЧЕВА, інженер ТОВ «Мітвіркунг» - Сергій ШУТКО, менеджер по роботі з персоналом ТОВ «Вінницька птахофабрика» - Марина КУШНІР, провідний інженер ТОВ «Сучасні технології комфорту плюс» - Роман ОЛЬХОВСЬКИЙ, заступник директора з навчально-виробничої роботи ВСП «ОТФК ОНТУ» - Ігор БЕРКАНЬ, викладач вищої категорії, к.т.н. - Сергій ПЕТУШЕНКО, голова циклової комісії спецдисциплін холодильного циклу, викладач-методист – Ірина БЕРКАНЬ.

Присутні розглянули:

-зміст Освітньо Професійних Програм: Монтаж і обслуговування холодильно-компресорних машин та установок, Монтаж та обслуговування систем кондиціювання і вентиляції повітря;

- навчальні плани на 2023-24 навчальний рік за спеціальністю і спеціалізацією;

- питання тривалості, послідовності і змісту практик, а також особливості проходження виробничих практик для здобувачів освіти поточного навчального року.

Обговорювали зміни в ОПП, які торкнулися освітніх компонент, що формують загальні компетентності: збільшення обсягу кредитів на «Іноземну мову», введення в ОПП ОК «Фізичного виховання» і ОК «Безпеки життєдіяльності»; для компонент, що формують спеціальні компетентності: дисципліну «Креслення» замінили на «Інженерна і комп’ютерна графіка», вилучили ОК «Основи екології», збільшили кількість кредитів для ОК: «Кондиціювання повітря», «Холодильно-компресорні машини і установки», «Монтаж, ремонт, обслуговування холодильного обладнання», вилучили з обов’язкових і перевели в вибіркові ОК «Управлінська діяльність»; збільшили кількість кредитів на практичне навчання з 22 до 30, кількість кредитів на дипломне проєктування з 6 до 8.

Технологічну виробничу практику запропонували перенести з VІ на VІІ семестр, розглянули оновлений перелік вибіркових компонент (10% від загального обсягу кредитів). Представники ТОВ «Максима» готуючись до зустрічі, на прохання циклової комісії підготували перелік вимог до знань і вмінь здобувачів освіти, які мають приступити до виробничої практики. А саме: вивчення електросхем, знання по обслуговуванню апаратів з пропаном і киснем під тиском, знання з металообробки, послідовності діагностики і технічного обслуговування кондиціонерів, навички роботи з електроінструментом, навички робіт з пальником для пайки мідних труб.

В ході спілкування обидві сторони – представники коледжу і представники виробництва підкреслили зацікавленість в співпраці і бажання розвивати взаємовідносини на перспективу.