Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Заняття з предмету: Основи інформаційної безпеки

28 квітня 2023

Наша прекрасна країна продовжує потерпати від вторгнення сусіда-агресора. Від початку повномасштабної відкритої агресії з боку РФ інтенсивність кібератак та інших загроз не знижується. Витік персональних даних українців загрожує тим, що військові та спецслужби ворога використовують їх проти нашого населення, а, витік чутливих даних загрожує роботі органів влади та критичної інфраструктури. Тож під час війни питання інформаційної безпеки є питанням виживання людини, суспільства і держави.

Цілком слушною є думка, що інформаційна безпека передбачає належний рівень інформаційної культури, тобто теоретичної та практичної підготовки особистості, за якого досягається захищеність і реалізація її життєво-важливих інтересів та гармонійний розвиток в умовах інформаційного суспільства незалежно від наявності інформаційних загроз.

На заняттях з предмету «Основи інформаційної безпеки» (викладач Скорнякова О.В.) здобувачі мають можливості опановувати нові знання, набувати необхідних умінь та навичок не лише працюючи з викладачем, а й самостійно, використовуючи технології дистанційного навчання. Так, здобувачі 2-го курсу зі спеціальності «Безпека комп’ютерних систем та мереж» (гр.2КБ-02) успішно опанували курс «Основи інформаційної безпеки» на платформі Prometheus, що створений викладачами Київського Політехнічного Інституту, та отримали іменні сертифікати.

Але курси з інформаційної безпеки будуть корисними не лише тим, чия професійна діяльність пов’язана з інформаційною безпекою, а усім, хто є активним користувачем соціальних мереж та мобільних пристроїв. Пропонуємо Вам добірку корисних ресурсів та курсів з напрямку «Інформаційна безпека» та «Інформаційна безпека в умовах війни»:

1. Посилання 1

2. Посилання 2

3. Посилання 3

4. Посилання 4

5. Посилання 5