Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Всесвітній день молоді

12 серпня 2024

Вітаємо наших студентів із Всесвітнім днем молоді!


Всесвітній день молоді (World Youth Day)- це унікальна подія в календарі Католицької Церкви, яка збирає молодих людей з усього світу, щоб разом святкувати свою віру. Започаткований Папою Іваном Павлом ІІ у 1985 році, він став потужним рухом для духовного збагачення та культурного обміну.

Початок Всесвітнього дня молоді можна віднести до Святого Року Відкуплення 1984 року, коли Папа Іван Павло ІІ запросив молодих людей на зустріч у Римі. Успіх цієї події призвів до заснування Всесвітній день молоді як щорічного святкування в єпархіях по всьому світу та більшої міжнародної події кожні два-три роки.

Світовий День Молоді служить багатьом цілям. У своїй основі це паломництво, яке має глибоке духовне значення для учасників. Він також діє як каталізатор для молодих людей, щоб зустрітися з вселенською Церквою і відчути присутність Папи.

Крім того, вона сприяє діалогу та порозумінню між різними культурами, сприяючи миру та солідарності. Згідно останніх статистичних досліджень ООН у світі налічується 1,2 млрд молодих людей, що це становить 16% від усього населення планети. Від молоді залежить не тільки сьогодення, але й майбутнє. Саме вони відповідають за те, яким буде завтра.