Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Впровадження дистанційних технологій у освітній процес

22 травня 2022

Попри усі складності цього навчального року, викладачами комісії комп’ютерних технологій та програмної інженерії активно продовжується робота по впровадженню технологій дистанційного навчання в освітній процес. Особливо актуальним є дане питання в умовах воєнного часу, коли здобувачі освіти перебувають за межами України або мають складнощі з використанням технічних засобів та зв’язку.

Командою МОН запропоновані дистанційні платформи для навчання, саморозвитку та отримання допомоги й перевіреної інформації, серед яких українська безоплатна платформа онлайн-освіти Prometheus, що створена у 2014 році.

Кожен курс, що представлений на платформі, складається з відеолекцій, інтерактивних завдань. Успішне завершення курсу дасть змогу отримати електронний сертифікат, який підтверджуватиме здобуті знання. Курси на Prometheus доступні в мережі у будь-який час, платформа також пропонує мобільний додаток для Android та iOS.

Здобувачі 2-го курсу спеціальностей 121 «Інженерія програмного забезпечення» та 123 «Комп’ютерна інженерія» успішно пройшли навчання за курсом «Основи управління ІТ-проектами» та отримали електронні сертифікати.