Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Студентська науково-практична конференція з зарубіжної літератури

25 квітня 2023

25.04.2023 року відбулася студентська науково- практична конференція з зарубіжної літератури "Зарубіжні письменники і Україна".

Активну участь у конференції взяли студенти першого курсу:

Каранфіл Діана - гр. 1 ІМ-05

Бузулуцький Леонід - гр.1 ІМ-05

Рудометова Віолетта - гр. 1 ІМ-05

Цуркан Софія - гр.1 КГ - 09

Попазова Марія - гр. 1 КГ - 09

Надьоха Артур - гр. 1 КС -57

Керлан Олександр - гр. 1 КС -57

Колесникова Єлизавета - гр. 1ІМ-05

Хмелевська Ганна - гр. 1 КГ- 09

Студенти досліджували перебування зарубіжних письменників в Україні, вплив та місце нашої Батьківщини в їхній творчості.

Зарубіжні митці у всі часи проявляли інтерес до культури та літератури України. Ще в 19 столітті завдяки французькому письменникові Просперу Меріме курс " Історії України" був рекомендований до вивчення в ліцеях Франції, а описана ним історія козацтва захопила всіх прогресивних діячів тогочасної Європи.. Нікого не залишила байдужим історія кохання письменника О. де Бальзака та польської поміщиці Евеліни Ганської, яка проживала в Бердичеві. Студенти захоплено розповідали та знайомили слухачів із маловідомими фактами життя та творчості зарубіжних письменників та їхнім зацікавленням історико - культурною українською традицією.

Досліджували зв'язок з Україною А. Міцкевича, Й. В. Гете, М. Твена, Р. М. Рільке, О. де Бальзака, П. Целана, Ш Алейхема, М. Едвуд.

Дякую студентам за цікаву та творчу роботу.