Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Онлайн лекція Зв`язок із рідною землею: мистецтво кримських татар

08 вересня 2024

6 вересня 2024 року на платформі ZOOM здобувачі освіти ВСП «ОТФК ОНТУ» спеціальності 182 Технології легкої промисловості приєднались до онлайн-лекції «Зв'язок із рідною землею: мистецтво кримських татар», що була присвячена ключовим етапам розвитку мистецтва корінних жителів Криму.

Лекцію проводила викладачка Українського державного університету імені Михайла Драгоманова, завідувачка кафедри дизайну, кандидатка філософських наук, членкиня спілки дизайнерів України та дизайнерка одягу – Лілія ДЕРМАН.

В ході історичного екскурсу територією Кримського півострова відбулось знайомство з напрямками сучасного декоративно-ужиткового кримськотатарського мистецтва, таких як вишивка, кераміка, ювелірні вироби, образотворче мистецтво.

На цьому прикладі здобувачі освіти побачили як мистецтво об'єднує покоління та зберігає національну ідентичність, допомагаючи не лише зберігати традиції, а й адаптувати їх до сучасного контексту.

Щиро дякуємо організаторам програми Український культурний фонд, ГО Krymska rodyna. Qırım ailesi та особисто пані Лілії ДЕРМАН. Лекція стала цінним доповненням до навчальної програми та продемонструвала, як знання історії та культури можуть сприяти розвитку креативного мислення.