Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Об'єднане засідання обласних методичних комісій

16 вересня 2022

15 вересня 2022 року на базі платформи ZOOM було проведено об'єднане засідання обласних методичних комісій викладачів історії та викладачів соціальних дисциплін і правознавства (голови – Н.О.Пугачова та В.О. Мирошниченко). В роботі взяли участь 34 викладача, які представляли 21 коледж Одеси та області.

Порядок денний

1. Підсумки роботи у 2021-2022 н.р.

2. Обговорення та затвердження планів роботи на 2022-20223 н.р.

3. Атестація викладачів у 2022-2023 н.р.

4. Програма підвищення кваліфікації.

5. Розгляд та аналіз нових програм з дисциплін гуманітарного напрямку – доповідач Левчук Т.Г. (ВСП КНТІІС)

Було розглянуто основні зміни до навчальних програм, доповнення та вилучення. Наприклад, суттєві зміни з урахуванням нових історіографічних напрацювань. Запропоновані доповнення мають на меті увиразнити наскрізні лінії з минулого, які дають змогу пояснити сучасні події. Наприклад, в оновлених програмах пропонується погляд на СРСР як на державу імперського типу. Також програми орієнтують на вивчення не тільки інструментів насильства, якого в ХХ столітті зазнавали українці, а й опору йому. Частина змін у навчальних програмах спрямована на розширення просторових контекстів української історії, створення додаткових можливостей для аналогій і порівнянь. Суттєві зміни пропонуються в частині найновішої історії, насамперед подій, пов’язаних зі збройною агресією російської федерації проти України.

За підсумками роботи, було прийнято рішення:

1. Провести у жовтні 2022 р. студентську пошукову, науково-дослідницьку конференцію «Покрова: історичне серце України»

2. Провести у листопаді 2022 р. конференцію серед викладачів гуманітарного циклу «Формування ключових компетентностей у студентів шляхом поєднання традиційних і інноваційних форм і методів навчання».

Засідання пройшло у теплій дружній атмосфері. Викладачі, що зібралися, подякували модераторам засідання та доповідачам. Було ухвалено рішення провести наступне засідання наприкінці листопада 2022 року.