Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

ОНТУ запрошує на продовження навчання!

06 червня 2023

05.06.23 відбулась зустріч здобувачів освіти, які в цьому році завершують навчання та отримують дипломи молодшого спеціаліста за спеціальністю 123 «Комп’ютерна інженерія» з деканом факультету «Автоматизації та робототехніки» Світим Іваном Миколайовичем.

Веб-сайт факультету дивиться за покликанням https://www.amir.ontu.edu.ua/

Зустріч проходила у лабораторіях кафедри Автоматизації Технологічних Процесів і Робототехнічних Систем.

Студентам гр.4КС-56 було продемонстровано лабораторії кафедри у складі: лабораторія електроніки і мікропроцесорної техніки, лабораторія мехатроніки і робототехніки, лабораторія промислових контролерів та САПР.

Наші студенти були вражені різноманіттям напрямків розробок, таких як:

1) Безпілотний літальний засіб розвідувально-тактичного призначення зі збільшеною вантажопідйомністю;

2) Точне позиціонування пневматичних виконавчих механізмів;

3) Розробка портативного робототехнічного комплексу для реалізації системи автоматичного керування складськими приміщеннями;

4) Розробка робота для участі в етапах Міжнародних змагань RoboRace;

5) Розробка комплексної конвеєрної мехатронної системи з функціями розпізнавання, делікатного захоплення та сортування харчових продуктів.

Усі лабораторії мають сучасне обладнання. На базі лабораторії мехатроніки і робототехніки працює Південний тренінговий центр італійської компанії CAMOZZI – провідного світового виробника промислової пневматики. Лабораторія промислових контролерів та САПР оснащена сучасними програмованими логічними контролерами та сенсорними панелями оператора фірм Siemens, VIPA (Німеччина), «Fastwel» та ін. Це обладнання та фізичні моделі ділянок технологічних процесів дозволили створити стенди лабораторних робіт, максимально наближених до виробничих умов. Студенти мають можливість на реальному обладнанні проводити реалізацію алгоритмів керування, що були ними розроблені при вивченні теоретичних дисциплін при навчанні за фахом, розробляти програми для контролерів, реально діючі фрагменти SCADA-систем. Знання та навички, придбані підчас виконання лабораторних робіт, дозволяють студентам самостійно виконувати курсові роботи та розділи диплому, присвячені програмній та технічній реалізації систем керування.

Наприкінці профорієнтаційного заходу фахівець приймальної комісії – Інспектор факультету автоматизації та робототехніки Фелонюк Анастасія Ігорівна (тел. +38 066 87-95-953) розповіла про Правила прийому у 2023 році молодших спеціалістів у ОНТУ для отримання вищої освіти у галузі "17 Електроніка, автоматизація та електронні комунікації".

Веб-сайт Центру Прийому на навчання https://center-pk.ontu.edu.ua/

Отже, факультет «Автоматизації та робототехніки» чекає на нашіх випускників, що отримають диплом молодшого спеціаліста.