Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Навчальный курс з основ кібергігієни

31 березня 2023

Кібербезпека є неодмінною складовою щоденного життя не лише підприємств, міністерств та держави, але й пересічних користувачів мережі Інтернет та приладів, які до неї підключені. Вона охоплює все, що стосується захисту особистої інформації, інтелектуальної власності, даних, а також державних і галузевих інформаційних систем від крадіжки і пошкодження. Кібергігієна – це базові правила цифрової (кібер) безпеки при роботі в Інтернеті. Через масове збільшення кількості інтернет-шахрайств, кібергігієна стала актуальною темою обговорення в суспільстві впродовж останніх років.

Студентам 2-го курсу в рамках вивчення дисципліни «Основи інформаційної безпеки» (викладач Скорнякова О.В.) було запропоновано приєднатися до проходження навчального курсу з основ кібергігієни “Базові правила безпеки в цифровому середовищі“. Навчальний курс розроблено CRDF Global, у співпраці з експертною групою з кібербезпеки компанії Ernst&Young (EY) в Україні та технічними експертами компанії Technomatix, за сприяння Державного департаменту США (Офіс із координації допомоги в Європі та Євразії).

Цей курс розрахований на студентську аудиторію та всіх тих, чиє повсякдення не обходиться без комп’ютерів, смартфонів і планшетів. Курс реалізований у вигляді відеороликів і наприкінці кожної теми є невеликий тест. Все це дозволяє розширити знання у рамках використання гаджетів та ІТ-технологій з точки безпеки. Після закінчення студенти отримують сертифікат від USAID.

Курс є повністю безкоштовним та не потребує попередньої технічної підготовки/знань із цифрової безпеки.

Курс відкритий для реєстрації та навчання на платформі https://cybereducation.org/