Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Історія Одеси - минуле та сьогодення

28 травня 2024

24 квітня 2024 року викладач Віктор Мирошниченко та здобувачка освіти Вікторія Ласкава (група 2 РП-09) взяли участь в роботі V студентської міжвузівської конференції за темою- "Історія Одеси: минуле та сьогодення".

Конференція була проведена на базі ВСП механіко-технологічний фаховий коледж ОНТУ та за підтримки обласних методичних комісій викладачів історії (голова Надія Пугачова) та викладачів соціальних дисциплін та правознавства (голова Віктор Мирошниченко) ЗФПО Одеської області.

Тематика доповідей здобувачів освіти була надзвичайно широкою: історичний огляд впливу українців на розвиток Одеси; окупаційний режим в Одесі 1941-1944 рр.; колонізація півдня України та Одещини та ін.

Здобувачка освіти нашого коледжу Вікторія Ласкава виступила із доповіддю "Василь Навроцький: Голос Одеси". В доповіді вона розглянула основні віхи життя та творчості Василя Навроцького - надзвичайно неординарної людини, володаря першого авто в Одесі та імперії, засновника та видавця газет - найбільш відома газета отримала назву «Одеський листок» та багато іншого. В Одесі і досі зберігається його будинок.

Конференція проводилась у змішаному форматі - викладачі були в приміщенні коледжу, а здобувачі виступали за допомогою платформи ZOOM.

На завершення конференції директор коледжу Олена Кичук підкреслила, що Історія Одеси та Південної України багата і різноманітна. Вивчаючи наукові напрацювання дослідників краю можна легко прослідкувати, що сучасні міста та села нашого краю та сама Одеса мають давню та тривалу історію становлення, розвитку та розквіту. І цю історію необхідно досліджувати та популяризувати.