Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Фінансова грамотність під час війни

24 жовтня 2022


Фінансова грамотність під час війни – необхідна навичка для виживання, адже вона дає впевненість у тому, що людина матиме ресурс для подолання викликів і допомоги тим, хто сам не може потурбуватися про себе.

Життя триває, а плани на «після перемоги» – це потужна мотивація рухатися далі сьогодні, допомагати собі, близьким та економіці України. Зараз особливо актуально вміти створювати резервний фонд або «фінансову подушку» на покриття тимчасового безробіття чи втрати працездатності.

Тому з 24 до 31 жовтня разом з Національним банком України здобувачі освіти спеціальностей «Фінанси банківська справа та страхування» та «Економіка», а також усі бажаючі в рамках роботи Клубу фінансової грамотності долучаються до заходів з нагоди святкування Всесвітнього дня заощаджень. Будемо вчитися складати бюджет, вести облік витрат та не потрапляти на гачок реклами товарів, дізнаємось, як заощаджувати і захищати кошти від інфляції, а також торкнемося таємниць давніх скарбів і поговоримо про витоки історії заощаджень.

На нас чекатиме цікава програма та інтерактивні заходи:

1. 10 вебінарів від експертів НБУ, Фонду гарантування та Музею грошей;

2. майстер-клас з основ домогосподарства «Випікаємо з вигодою»;

3. онлайн-зустріч з економістом, аналітиком, автором статей та інвестиційним банкіром Сергієм Фурсою «Фінансова грамотність як спосіб життя»;

4. презентація навчальних матеріалів з теми День Заощаджень;

5. конкурс відеоробіт для учнів «На що я збиратиму гроші після Перемоги?»

Умови участі в конкурсі:

1) Зняти відео, в якому розказати:

- на що я збирав/ла гроші до війни,

- на що я збираю гроші зараз,

- на що я збиратиму після Перемоги,

- чому це для мене важливо,

- як за час війни змінилися мої бажання.

2) Мова відео українська, тривалість відео від 10 секунд до 2 хвилин.

3) Відеороботи або посилання на них відправляйте на пошту talan@bank.gov.ua до 28.10.2022 та розміщуйте їх у соціальних мережах Facebook, Instagram або TikTok з хештегом #збиратиму_після_Перемоги. У листі вкажіть своє ім’я та прізвище, місто або селище, школу та клас.

1. Кожен учасник, який виконає усі умови конкурсу, отримає електронний сертифікат.

2. Автори 5 найоригінальніших відео на думку журі НБУ будуть оголошені 31 жовтня у День заощаджень під час онлайн-зустрічі «Фінансова грамотність як спосіб життя!» та отримають пам’ятні подарунки.

3. Найкращі роботи будуть також розміщені на сторінках НБУ у соціальних мережах.

Ознайомитися з програмою заходів можна за посиланням:

Щоб зареєструватися на обрані заходи, клікайте на назву заходу у програмі. Також зареєструватися на захід можна скориставшись календарем на сайті Центру фінансових знань Талан.

Святкуємо Тиждень заощаджень разом з Національним банком України!