Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

9 листопада - День української писемності та мови

09 листопада 2022

9 листопада, в день преподобного Нестора Літописця, починаючи з 1997 року, українці відзначають День української писемності та мови.

Щороку викладачі-філологи разом зі здобувачами освіти ВСП “Одеський технічний фаховий коледж ОНТУ” проводять різноманітні заходи, метою яких є вшанування історичної пам’яті тих, хто стояв біля витоків національної мови та писемності.

9 листопада в групі 1КГ-09 (кл. керівник Рудець І.М.) проведена відкрита класна година з нагоди цього визначного свята для всіх українців.

Студенти-першокурсники підготували мультимедійні презентації та відеоролики, які ознайомили з тернистим шляхом української мови, з історією життя Нестора Літописця.

Нарадько Юліана та Шевченко Ірина зачарували присутніх декламуванням уривків з творів І. Котляревського та Т. Шевченка, пробуджуючи у слухачів патріотичні мотиви, любов для рідної мови, землі, України, возвеличення української нації, державності.

Студенти мали змогу поринути в багатий світ краси і принад української мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу та відчути гордість за приналежність до нації українців, адже кожен народ відбудеться лише тоді, коли усвідомить себе у рідному слові.

Гордість за свою мову і народ відчули студенти в цей день і понесли в свої домівки та сім’ї.

Вивчаймо українську та шануймо її!