Одеська національна академія харчових технологій

Виїзне засідання заступників директорів з НВР Одеської області



Рада директорів коледжів Одеської області 24 вересня 2021 р. організувала виїзне засідання заступників директорів з НВР Одеської області на базі Чорноморського морського фахового коледжу ОНМУ. Від ВСП «ОТФК ОНАХТ» участь у методичному форумі прийняли: заст. директора з НВР- Беркань Іг.В., зав. практикою Точилкіна Ю.Г. секретар НВС – Копусь Н.В. та голова ОМК економіки та фінансів ЗФПО Одеської області – Коробкіна О.В.

Тема зустрічі - «Навчальна практика в умовах віртуального офісу, як ефективна технологія розвитку професійних компетентностей студентів». Представники різних учбових закладів Одеси були вражені системою організації практичного навчання спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», яку у Чорноморському морському фаховому коледжу ОНМУ успішно використовують вже майже 25 років.

Практичне заняття відбувається у вигляді виконування чіткого завдання підгрупою здобувачів освіти на протязі 6 годин . Підгрупа працює по черзі у відділах навчально-тренувальної фірми «Антей»: «Управління», «Діловодство», «Маркетинг та продаж» «Купівля та склад» «Бухгалтерія» та по закінченню практики вміє оформляти та складати документацію реальної фірми.

Також адміністрація, майстри і викладачі ЧМФК ОНМУ провели цікаву екскурсію по багато оснащеним обладнанням та наочно демонстративними матеріалами лабораторіям-боксам, призначених для практичного навчання здобувачів освіти інших спеціальностей.

Окрім цього на методичному форумі обговорювались питання:

- організації та ефективного проведення навчально-виробничих практик у дуальної системі навчання;

- організація навчально виробничої роботи в умовах дистанційного навчання( карантину);

- фінансування матеріальної бази майстерень,

Щиро висловлюємо подяку організаторам форуму і сподіваємось на подальшу перспективну співпрацю та обмін досвідом.