Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Онлайн-конференція - Математика в моїй майбутній професії

14 березня 2024

13.03.2024 у ВСП «ОТФК ОНТУ» цикловою комісією фізико-математичних дисциплін була проведена онлайн-конференція «Математика в моїй майбутній професії».

Студентами ІІ та ІІІ курсів були підготовлені цікаві доповіді з презентаціями про роль математики в їх майбутніх професіях. У конференції взяли участь студенти різних спеціальностей та освітніх програм, серед яких «Економіка та організація бізнесу», «Фінанси, банківська справа та інтернет-банкінг», «ІТ-маркетинг та бізнес-комунікації», «Товарознавство в митній справі», «Обслуговування комп’ютерних систем та мереж», «Комп’ютерна графіка та Web-дизайн», «Безпека комп’ютерних систем та мереж», «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів».

Активну участь у конференції взяли такі студенти:

Бондар Анастасія - гр. 2ІМ-05

Винник Олег - гр. 2КС -57

Віслобокова Дар’я – гр. 2ТХ-78

Голтуренко Дар’я – гр. 2КГ-09

Ісаєва Ангеліна - гр. 2ОБ-05

Каранфіл Діана - гр. 2ІМ-05

Нікора Каріна – гр. 2ТТ-25

Олійник Діана - гр. 2ФБ-03

Перфільєва Марія - гр. 2ОБ-05

Подпригорщук Ігор - гр. 2КС -57

Пономаренко Едуард – 2КБ-03

Шушман Аастасія – гр. 3КГ-08

Янчева Анастасія - гр. 2ФБ-03

Учасники конференції на прикладах показали, наскільки важливою є математика для кожної спеціальності. Зокрема, математика відіграє ключову роль у комп'ютерній графіці, є важливим інструментом для розробки і вдосконалення графічних технологій, дозволяє створювати реалістичні, ефективні та вражаючі візуальні ефекти у відомих графічних додатках, відеоіграх та інших графічних системах. У програмній інженерії математика використовується для створення математичних моделей, які допомагають у проєктуванні та аналізі програмного забезпечення. Також математика є неодмінним знаряддям в арсеналі бухгалтера, даючи змогу не тільки вести облік фінансів, а ухвалювати виважені стратегічні рішення, спираючись на точні числові дані та аналіз. Для технологів математика є необхідною під час розрахунку пропорцій інгредієнтів, вартості кондитерського виробу, контролюванні температури при випіканні тощо. Для товарознавців математика є ключовим інструментом у класифікації та кодуванні товарів, визначенні митних тарифів, обчисленні податків та зборів тощо.

Учасники конференції зробили висновок, що знання математики допоможуть кожному фахівцю працювати якісно, ефективно та продуктивно.

Дякуємо студентам за цікаві та творчі презентації!