Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Заходи, присвячені пам`яті Тараса Шевченка

10 березня 2024

Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти щороку проводить заходи, присвячені пам’яті Тараса Шевченка «Єднаймо душі словом Кобзаря!» У березні 2024 року Україна відзначає 210 років від дня народження Тараса Шевченка, великого українського поета, художника, громадського діяча.

Цьогоріч захід проводиться у форматі флешмобу у соціальній мережі «Фейсбук". Долучилися до флешмобу студенти ВСП "Одеського технічного фахового коледжу ОНТУ".

Богомолова Євгенія, гр.1ТХ-80;

Бурденюк Олександра, гр.1 ТХ-80;

Ридванський Богдан, гр.1ГХ-03.

Представники закладу освіти на відео декламували поезіїї Тараса Григоровича Шевченка та розповідали про його життєвий і творчий шлях. Вагу Великого Кобзаря для України неможливо переоцінити. В історичному розвитку України Тарас Шевченко – явище незвичайне за своєю обдарованістю, місцем в літературі, мистецтві, культурі. Походженням, становищем та популярністю видатний син українського народу Тарас Шевченко – виняткове явище також і у світовій літературі, культурі, мистецтві.

Сьогодні, відзначаючи 210-ту річницю від дня народження Тараса Шевченка, ми глибоко вклоняємося Великому Кобзареві України, який своїм життям та безсмертним словом став прикладом непохитності у боротьбі за свободу та незалежність Батьківщини.