Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Викладачі ОТФК у роботі навчально-методичного семінару

19 листопада 2023

17 листопада 2023 року викладачі циклової комісії суспільно-гуманітарних дисциплін ВСП "ОТФК ОНТУ" Рощіна-Боговик Ю.О. та Мирошниченко В.О. взяли участь в роботі навчально-методичного семінару "Добав інтерактив під час дистанційного уроку!" Майстер клас з використання онлайн дошки Jamboard.» який організували обласні методичні комісії викладачів історії та викладачів соціальних дисциплін і правознавства закладів фахової передвищої освіти. Майстер-клас провела викладач вищої категорії ВСП «Одеський автомобільно-дорожній фаховий коледж НУ «Одеська політехніка» Кожина А.Г.

Майстер-клас був надзвичайно корисним викладачам суспільно-гуманітарних дисциплін, які бажають урізноманітнити заняття використовуючи техніки залучення учасників під час дистанційного навчання.

Важливою умовою проведення майстер-класу стало прохання від організаторів до учасників підключатися з використанням ноутбуку чи комп'ютеру. З гаджету чи планшету - обмежений функціонал.

Jamboard - це онлайн дошка, де ви можете писати, залишати стікери та вставляти зображення. Крім того, всі записи можна буде зберегти у форматі pdf та png.

Jamboard – це безкоштовний інтерактивний сервіс від Google, покликаний допомогти без проблем передати власні ідеї, працювати та допрацьовувати цікаві креативні рішення спільними зусиллями. Базується цей девайс на хмарних технологіях, тож користуватися ним можна з будь-яких гаджетів. І все в режимі реального часу. Багато в чому сервіс схожий на звичайну білу дошку для малювання маркерами.

На відміну від звичайної дошки, Jamboard не має обмежень за розміром вільного місця і кількістю учасників, які можуть одночасно малювати на ній. До того ж усе, що намальовано на онлайн-дошці, можна зберегти на Google Drive: матеріали записані на Google Jamboard, нікуди не зникнуть із часом.

Основні варіанти використання дошки: 1. Мозговий штурм 2. Організація групових проектів 3. Грамотність 4. Вгадайте хто 5. Чотири кути 6. Рефлексія 7. Аналіз тексту та ін.

Завершуючи порведення майстер-класу ведуча підкреслила, що Варіантів використання дошки Jamboard безліч! Цей простий сервіс стане чудовим доповненням для організації інтерактивної роботи під час дистанційки. Причому самих різних дисциплін