Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Рідна мова - єдності сила

20 лютого 2024


Мова – то серце народу: гине мова – гине народ…

Іван Огієнко

У 1999 року на Тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було запроваджено Міжнародний день рідної мови. В Україні це свято відзначають з 2000 року.

День рідної мови святкують по всій планеті . Мова – це інструмент , який єднає націю, народ. Це великий скарб, який треба берегти, шанувати й мудро збагачувати.

Українцям вчергове доводиться боронити не лише свою землю, а й свою державну українську мову.

З метою формування розуміння, що мова-це код нації, народу, держави, виховання любові до рідної мови, розвитку культури мовлення, спілкування, комісією філологічних дисциплін ОТФК ОНТУ було проведено мовно-літературну зустіч зі студентами групи 1ІМ-06. Викладачка М.М.Бурундукова мотивувала здобувачів до роздумів про магічну силу рідного слова, грамотного вміння слугуватися мовою, формувати власну думку. Згадали історію мовного геноциду, говорили про значення словників, вірних помічників у процесі вивчення мови, удосконалення красномовства. Захоплюючими моментами для здобувачів були цікаві факти про українську мову, багатство афоризмів, приказок про рідне слово. Студенти залюбки читали й слухали вірші, переглядали тематичні відео. Такі заходи заохочують вивчати рідну мову й удосконалювати практичне мовлення.