Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Результати акредитації ОПП Розробка програмного забезпечення

21 березня 2024

Результати акредитації ОПП «Розробка програмного забезпечення»

за спеціальністю 121 «Інженерія програмного забезпечення»

У період з 14 по 16 лютого 2024 р. у коледжі працювала експертна комісія з акредитації ОПП «Розробка програмного забезпечення» за спеціальністю 121 «Інженерія програмного забезпечення», згідно Наказу Державної служби якості освіти України № 07-01/225 від 06.02.2024 р., у складі:

- Кліментьєва Світлана Василівна - завідувач відділенням Відокремленого структурного підрозділу «Київський фаховий коледж комп’ютерних технологій та економіки Національного авіаційного університету», голова експертної групи;

- Замороз Марія Петрівна - викладач інформатики, інформаційних технологій та комп’ютерного проектування Тернопільського кооперативного фахового коледжу;

- Журавльова Юлія Олегівна - заступник начальника відділу інституційного аудиту, управління Державної служби якості освіти в Одеській області.

Акредитація ОПП є процедурою зовнішнього аудиту якості освіти, основною метою якої є отримання достовірної інформації щодо забезпечення якості освіти у закладі освіти, а також надання пропозицій з її удосконалення. Процедура акредитації передбачала підготовку акредитаційної справи, звіту самооцінювання ОПП, опрацювання їх експертною групою, підготовку відповідей на запит та чек-лист експертної групи, відвідування закладу освіти представником експертної групи, а також прийняття відповідного рішення Державною службою якості освіти України.

За підсумками акредитаційної експертизи ОПП «Розробка програмного забезпечення» за спеціальністю 121 «Інженерія програмного забезпечення» у Відокремленому структурному підрозділі «Одеський технічний фаховий коледж Одеського національного технологічного університету», експертна комісія дійшла висновку, що акредитована ОПП загалом відповідає вимогам критеріїв, що встановлені Положенням про акредитацію освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти, затверджених наказом МОН України від 01.07.2021 р. № 749; є структурованою, перелік та зміст освітніх компонентів відповідає стану та тенденціям розвитку предметної галузі; передбачено можливість формування індивідуальної освітньої траєкторії. Освітньо-професійна програма враховує сучасні тренди інформаційних технологій та спрямована на підготовку висококваліфікованих фахових молодших бакалаврів, які опановують необхідні загальні та спеціальні компетентності та досягають заявлених програмних результатів навчання.

У загальному підсумку експертною групою було рекомендовано реалізацію ОПП «Розробка програмного забезпечення» за спеціальністю 121 «Інженерія програмного забезпечення».

Дякуємо всім педагогічним працівникам коледжу, які приймали участь у підготовці акредитаційної справи, а також забезпечували роботу експертної групи в коледжі!