Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Літературно-музична композиція Шекспір і Україна

22 листопада 2023

22.11.23 року в бібліотеці коледжу проведено літературно-музичну композицію "Шекспір і Україна". Активну участь у проведенні заходу взяли студенти групи 1 КГ-10 під керівництвом викладача літератури Комар Н.М.

Зав.бібліотеки Білозуб О.І. ознайомила студентів з тематичним стендом до творчості В.Шекспіра та розповіла про видання творів драматурга. Метою організації заходу було поглибити знання студентів про життя і творчість англійського драматурга, розвивати творчі здібності студентів, прищеплювати любов до України, до творчості В. Шекспіра. Глядачами були студенти гр.1ТТ-26/ГХ-03. Під звуки класичної музики учасники виразно читали напам`ять сонети В.Шекспіра мовою оригіналу та в українських перекладах. Сонети були на різні теми: про кохання, красу жінки, зраду, совість, гідність.

У розповідях студентів було використано маловідомі матеріали про видатного драматурга, які сприймалися слухачами з великою зацікавленістю. Ім’я В.Шекспіра відомо і шанується у всьому світі, він жив і творив в епоху Відродження.

Ця епоха потребувала титанів і породила саме їх. Вільям Шекспір був одним із них.  Шекспір написав свої найзнаменитіші на сьогоднішній день творіння: «Ромео і Джульєтта»,  «Юлій Цезар», «Гамлет», «Отелло», «Король Лір», «Макбет».

Творчість Вільяма Шекспіра збагатила історію світового мистецтва, а також мала величезний вплив на розвиток театру і всієї культури.