Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Її Величність Мова

09 листопада 2022

9 листопада Україна відзначає День української писемності та мови. Ця дата припадає на православне свято – день вшанування преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з його праці починається писемна українська мова. Упродовж століть наша мова зазнавала утисків і заборон. Нині українська мова має державний статус

Сучасна українська мова налічує близько 256 тисяч слів і включена до списку мов, які успішно розвиваються, вважається однією з найкрасивіших та визнана другою за мелодійністю мовою світу після італійської.

З метою розвитку мовлення, культури спілкування, грамотного формування думки, знання історичного минулого України і шани до сьогодення комісією філологічних дисциплін і здобувачами освіти Одеського технічного фахового коледжу ОНТУ проведено мовно-літературну годину « ЇЇ величність мова». Учасники виховного заходу демонстрували заздалегідь підготовлені відеовиступи, декламували вірші, згадали про історичний тернистий шлях української мови протягом ХІІ-ХХІ століть. Сьогодення випробовує нас на міцність, стійкість, вірність і любов до своєї родини, міста, країни. Україна у нас одна! І мова українська-це наше надбання, яке ми зберігали протягом віків. Розвиваймо, удосконалюймо наше мовлення, популяризуймо українське слово у всьому світі.