Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Дослідницькі роботи по визначенню якості хліба

07 грудня 2023

Протягом двох тижнів викладачі комісії Харчових технологій та хімії Дьякова Т.В., Швець Л.І. та Нагалка С.В., разом зі здобувачами освіти третього курсу технологічного відділення груп 3ТХ-77 та 3ГХ-01, в рамках вивчаємих тем дисциплін «Біохімія з основами фізіології харчування» та «Мікробіологія» проводили ряд дослідницьких робіт по визначенню якості хліба. Досліджувалися зразки хліба на виявлення таких розповсюджених захворювань, як: картопляна, крейдяна, кривава хвороба хліба та пліснявіння.

Хліб - це продукт, який швидко псується і є сприятливим середовищем для розвитку мікрофлори. Для майбутніх технологів харчової промисловості та громадського харчування питання якості продуктів найбільш актуальне, тому що продукти та напої, які ми вживаємо, є одним з основних факторів, які впливають на здоров’я та самопочуття людини.

За допомогою ряду досліджень було виявлено, якими бактеріями викликаються хвороби хліба, до яких наслідків вони призводять, як впливають на якість хлібобулочних виробів та здоров’я людини. А також були зроблені висновки, яких заходів потрібно дотримуватися виробникам, щоб запобігти цим захворюванням хліба.