Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

День української писемності та мови у 2КГ-09

27 жовтня 2023


Щороку в день вшанування пам’яті преподобного Нестора Літописця українці відзначають важливе національне свято - День української писемності та мови.

Викладачі-філологи разом зі здобувачами освіти ВСП “Одеський технічний фаховий коледж ОНТУ” проводять в цей день різноманітні заходи, метою яких є вшанування історичної пам’яті тих, хто стояв біля витоків національної мови та писемності.

27 жовтня в групі 2КГ-09 цікаво й урочисто пройшло мовно- літературне свято «Живе і буде жити наша мова,ніхто не спинить крил наших політ» з нагоди цього визначного дня для кожного українця.

Студенти підготували цікаві повідомлення ,презентації та відеоролики, які ознайомили з тернистим шляхом української мови, з історією життя Нестора Літописця.

Ведучі свята Савчук Костянтин та Фролова Анастасія зачарували присутніх декламуванням поезій про красу, велич та багатство української мови, пробуджуючи у слухачів патріотичні мотиви, любов для рідної мови, землі, возвеличення української нації та державності.

Здобувачі освіти мали змогу поринути в багатий світ краси і принад української мови, вшанувати пам’ять про видатних діячів нашого народу та відчути гордість за приналежність до нації українців, адже кожен народ відбудеться лише тоді, коли усвідомить себе у рідному слові.

Мова народу – скарб дорогоцінний!

Святий, безцінний, вічний та нетлінний!

Лунай, рідненька! Плач, співай, живи!!!

Все, що завгодно – тільки не мовчи!