Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Використання можливостей біотехнологій у галузях життєдіяльності

22 березня 2023

Сьогодні, 22.03.2023р, для студентів 2-го та 3-го курсів, що навчаються за освітьо-професійними програмами "Товарознавство в митній справі" та "ІТ- маркетинг", комісією товарознавчих дисциплін, було організовано зустріч з доцентом кафедри біотехнологій Національного фармацевтичного університету Калюжною О.С.

Студентам була надана інформація про використання можливостей біотехнологій у різних галузях життєдіяльності людини. Зокрема, харчовій, екологічній, фармацевтичній сферах, що може бути застосовано у професійній діяльності товарознавців та маркетологів. Лекторка розповіла про об'єкти, які лежать в основі біотехнологічних процесів (бактерії, гриби, водорості, клітини рослин та тварин) та створення генномодифікованих продуктів, які є екологічною та енергозаощаджувальною альтернативою хімічному виробництву. На сьогодні, біотехнологічні розробки використовуються для виробництва харчових продуктів, текстильних виробів, взуття, фармацевтичних та ветеринарних препаратів, барвників та, навіть, будівельних матеріалів.

Студенти з цікавістю слухали пізнавальну доповідь лекторки та щиро подякували за представлену інформацію.