Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Відкрита лекція - Цифрова гігієна

26 жовтня 2022

26 жовтня 2022 року для студентів відділення «Комп’ютерних систем» Одеського технічного фахового коледжу ОНТУ було проведено відкриту лекцію / виховну годину за темою «Цифрова гігієна», присв'ячену Місяцю кібербезпеки в Україні.

Кожного року протягом жовтня США та ЄС проводять Місяць кібербезпеки, мета якого – привернення уваги суспільства до важливості кібербезпеки. Україна – одна з країн європейської родини, тож такі заходи стали традиційними і у нас.

Долучив студентів нашого коледжу до цієї події та провів зазначений захід фахівець у сфері кібербезпеки та систем безпеки, PhD, доцент кафедри КБ та ТЗІ, керівник проекту Bosch Security Systems, партнер в проекті Arctium Стайкуца Сергій Володимирович.

Сьогодні здобувачі освіти мали змогу підвищити рівень своєї обізнаності щодо кібербезпеки, засвоїти навички безпечної поведінки у кіберпросторі, а також поспілкуватись про кібербезпеку з фахівцем.

Під час заходу слухачі дізналися про методи і засоби кібербезпеки, про можливості захисту особистих даних в мережі; визначили, що належить до особистої інформації, персональних, корпоративних даних, як зловмисники можуть «полювати» на персональні дані в кіберпросторі; розібралися, як слід створювати безпечні паролі, що не слід публікувати про себе у кіберпросторі та дізналися про правила, які допоможуть захистити персональні дані; визначили, які існуть види небезпек у мережі окрім загальновідомих та як діяти, щоб зменшити ризик небезпечних ситуацій; дізналися як розпізнати фейкову інформацію, щоб не потрапити у дезінформаційне коло.

У заході приймали участь більше 70 здобувачів освіти відділення «Комп’ютерних систем». Впевнені, що завдяки відвідуванню заходу слухачі зможуть більш безпечно подорожувати в кіберпросторі, а подібні заходи стануть традиційними у коледжі і будуть проводитись щороку.