Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Тиждень заощаджень разом з Національним банком України

04 листопада 2022

Всесвітній День Заощаджень зародився в італійському місті Мілан, де в жовтні 1924 року представники ощадних кас із більше ніж 25 країн світу зійшлися на спеціалізований інтернаціональний конгрес.

У завершальний день зібрання, а саме 31 жовтня 1924 року, італійський професор Равізза виявив ініціативу та запропонував щороку святкувати цей день, як “Всесвітній день заощаджень”.

Про заощадження, їх історію, а також про ведення бюджету, зменшення витрат, захист від інфляції та розумні покупки дізналися здобувачі освіти спеціальностей «Фінанси банківська справа та страхування» та «Економіка», долучившись до заходів НБУ до Всесвітнього дня заощаджень. У період із 24 до 31 жовтня прийняли участь в тематичних вебінарах та віртуальних турах Музеєм грошей.

24.10. Таємниці давніх скарбів – витоки історії заощаджень. Вебінар від старшого зберігача фондів "Музею грошей" НБУ Андрія Бойко-Гагаріна.

25.10. Як підлітку заощадити на мрію.Вебінар від головної експертки Управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності НБУ Вікторії Ролік.

27.10. Як реклама змушує нас купувати. Вебінар від головної експертки Управління зв’язків з громадськістю та фінансової обізнаності НБУ Вікторії Ролік.

28.10. Інфляція та заощадження. Вебінар від заступника начальника відділу аналізу реального та фіскального секторів Управління економічного аналізу Тетяни Юхименко.

31.10. Фінансова грамотність як спосіб життя. Онлайн-зустріч з економістом, аналітиком, автором статей та інвестиційним банкіром Сергієм Фурсою.

31.10. Депозит як крок до мрії. Вебінар від Начальниці відділу фінансової просвіти Управління з питань інформаційної політики ФГВФО Олесі Шніцер.

Основна мета цього свята – популяризація заощаджень, підвищення рівня фінансової грамотності громадян та навчання дітей і дорослого населення заощаджувати. Особливе значення сьогодні розуміти і вміти забезпечувати особисту фінансову незалежність для подолання викликів.