Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Ми – нащадки козацької слави

31 жовтня 2022

День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Датою свята не випадково обрано саме 14 жовтня, адже цього дня відзначають також День українського козацтва, символом якого була Богородиця.

До Дня Українського козацтва та Дня захисників і захисниць України Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» було організовано проведення онлайн-естафети єдності «Ми – нащадки козацької слави». Метою й завданням творчого заходу визначено: утвердження iсторичної пам’ятi українського народу, його нацiональної свiдомостi, формування та поширення духовних цiнностей; популяризація духовно-культурних, національно-мистецьких традицій, героїчного минулого і сучасного українського народу; активізація культурно-мистецького життя студентської молоді, виявлення та підтримка молодих талантів, надання їм можливостей реалізувати свій творчий потенціал; розвиток естетичних смаків та почуття.

У заході взяли участь здобувачі освіти й викладачі понад 150 закладів вищої та фахової передвищої освіти, які декламували поетичні й прозові твори, виконували пісні та демонстрували інсценізації художніх творів.

Наш коледж представляла студентка третього курсу спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» Габінська Марія.

Щиро дякуємо організаторам і всім учасникам заходу за популяризацію культурних, духовних цінностей України, підвищенню ролі української мови, вшануванню захисників і захисниць України, шанобливому ставленню та вихованню поваги до державних свят.