Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

ІІ Студентська економічна конференція

22 листопада 2022

16 листопада 2022 року відбулася ІІ студентська економічна онлайн конференція «Складові успішної діяльності суб’єктів господарювання», учасниками якої стали здобувачі освіти економічного відділення.

Організатором конференції виступила циклова комісія економічних дисциплін ВСП «Одеський технічний фаховий коледж ОНТУ» Шимко О.В., Касапова І.С., Кухарук А.А., Пятніченко А.С., Хачатурян О.С.

З вступним словом до учасників звернулась модератор конференції та голова циклової комісії економічних дисциплін Копайгородська Т.Г.:

«Сьогодні українська економіка стикнулася з небаченим за всю свою історію шоком. Повномасштабне військове вторгнення Росії завдало потужного удару по всіх ланках економічної системи нашої держави. Знизилося виробництво основних видів продукції. Нищиться транспортно-логістична, соціальна, маркетингова та інженерна інфраструктура цілих регіонів. Відбувається відтік кадрів за кордон та їх часткова передислокація на захід держави, що тимчасово викидає з активного економічного життя сотні тисяч, або й мільйони людей. Але безкомпромісна боротьба з агресором триває. Вже розпочався етап перетворення України в самодостатню, суб’єктну і непереможну державу. І в кожного з нас попереду багато роботи, адже маємо розуміти, що економічний фронт не менш важливий, ніж військовий. Ми повинні бути солідарними з нашими захисниками та здобувати власні перемоги над гуманітарними та фінансовими викликами. Бути надійним економічним тилом – це прояв відданості нашій державі»

Учасники конференції, здобувачі освіти спеціальностей «Економіка» і «Фінанси, банківська справа та страхування» підготували ґрунтовні доповіді, де розкрили проблеми бізнесу та адаптування під час війни; пропозиції, де взяти гроші на розвиток бізнесу в сучасних умовах воєнного стану; торкнулися фінансових питань, стосовно ролі місцевих бюджетів у забезпеченні розвитку регіонів; що таке державний борг, чи загрожує це країні; зробили огляд нового закону України « Про платіжні послуги» Крім цього розглянули класичні економічні питання стратегії зростання прибуткової діяльності підприємства; значення оборотних коштів підприємства; як досягти конкурентоспроможності підприємства та інш.

Дякуємо нашим учасникам конференції Цапенко Аліні гр.3ОБ-03, Юрченко Юлія гр. 1БЕП -33, Петрушенко Кіра гр.3ІМ-03, Галюк Вікторія гр. 3ФБ-01, Ільїнова Іванна гр. 2ОБ-04, Ковальчук Яна гр. 3ЕП-31, Сулима Юлія, гр. 3ЕП-31, Гац Поліна гр. 3ЕП-31, Александренко Анна гр. 3ФБ-01, Чорна Оля гр 3ФБ-01, Поліщук Каріна гр.2ФБ-02,Сахарова Надія гр. 2Фб-02 що, незважаючи на труднощі, не втрачають інтересу до навчання, освоюють обрану професію у повній мірі і з кожним днем стають на крок ближче до мрії.