Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Гостьова лекція - Фінансові поведінкові тренди під час війни

08 листопада 2022

07.11.2022 р. в рамках роботи Клубу фінансової грамотності (керівник Копайгородська Тетяна) було проведено гостьову лекцію «Фінансові поведінкові тренди під час війни».

Спікером виступила Олена Мартинюк (Олена Мартинюк) – доктор економічних наук, професор. Головний редактор міжнародного економічного журналу «3 Seas». Представник РП Ділового Клубу «Партнер» Одеса. Амбасадор Лігі амбасадорів з фінансової грамотності в Фонді гарантування вкладів фізичних осіб. Тренер-волонтер Національного проекту з Фінансової грамотності України. Бізнес-Тренер гри «Життєвий Капітал»

Учасниками заходу були здобувачі освіти освітньо-професійних програм «Фінанси, банківська справа та інтернет-банкінг» та "Економіка і організація бізнесу" , а також викладачі.

В сучасних умовах війни, кризи, розпаду існуючих моделей ведення бізнесу та інш. особливої актуальності набувають можливості формування нових моделей фінансового мислення. І в цих найважчих соціально - економічних умовах, фінансове орієнтування дозволить вижити , сформувати свій життєвий простір і мати змогу розвиватися далі.

Олена пояснила присутнім, що таке адаптивна модель фінансового мислення. Говорила про необхідність формування нових моделей фінансової поведінки, що таке фінансова незалежність і чому людина повинна дбати про себе особисто, про створення фінансові парасольки, правила формування фінансової подушки безпеки, механізмів регулювання та диверсифікації заощаджень в умовах військової агресії. Спікер надала декілька порад інвестиційної поведінки підчас війни.

Наприкінці, розповіла про громадську організацію Діловий клуб "Партнер" , яка вже багато років займається просуванням фінансової освіти в Україні, про цікаву можливість вчитися граючись, завдяки тренінгу «Життєвий капітал».

Зустріч була надзвичайно корисною. Дякуємо Олені Мартинюк!