Одеська національна академія харчових технологій
<<< Новини

Global Money Week 2023 у ВСП ОТФК ОНТУ. День 6-й

27 березня 2023

В рамках Global Money Week 2023 продовжуємо Марафон в навчальному закладі. Лекція шостого дня – Кредит – мої права та обов’язки. Спікер – Тетяна КОПАЙГОРОДСЬКА, викладач-методист, Амбасадор Лігі амбасадорів з фінансової грамотності в Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, тренер гри «Життєвий Капітал».

Розроблено в межах інформаційної кампанії Національний банк України - #ЗнайCвоїПрава_Кредити, спрямованої на захист прав позичальників та поліпшення знань громадян про кредитні послуги, їх права та обов’язки.

Під час розгляду теми студенти груп 4 КГ-06, 3 ФБ-01 дізналися, в яких випадках варто використовувати кредит, розглянули різні види кредитних продуктів, з’ясували, як правильно оформлювати кредитний договір, на що обов’язково потрібно звертати увагу під час його підписання та як захистити свої права у разі їх порушення з боку фінансової установи, в якій оформлено кредит.

І на останок, слухачі лекції спробували дати відповідь на питання: Брати кредит чи не брати? Зробили висновок: користуватися такою послугою, як споживче кредитування, можна і навіть зручно, проте за таких умов:

• ваш дохід дозволяє спокійно сплачувати щомісячний платіж без запізнення по строкам і є не дуже вагомим для вашого щомісячного бюджету;

• ви маєте стабільний прогнозований дохід;

• ви чітко розумієте умови, строки і суми кредитної угоди;

• ви впевнені, що кредит – це ідеальний варіант в даній ситуації.

Слід також пам’ятати, що витрачаєте ви кошти банку, а повертаєте свої.